​Nederlandse Led-TL’s veroveren Chinese markt

Erik op 4 november 2015 | 2 minuten leestijd
Led-technologie in tl-buizen is een relatief nieuwe vinding en ontwikkeld op Nederlandse bodem, door het bedrijf Seaborough. De nieuwe technologie is nu al enorm succesvol en is binnenkort ook op de Chinese markt te vinden. Het Nederlandse bedrijf reisde onlangs af naar China om een samenwerking aan te gaan met het Chinese Opple Lighting.

Opple is een groot en vooraanstaand verlichtingsmerk in China, met een distributienetwerk van ruim 3.800 winkels en 30.000 verkooppunten.

OneTLed

De Led-tl van Seaborough heet OneTLed en is een combinatie van hardware en software die in elke fitting past. De OneTLed is compatibel met alle type ballasten, is kosten-efficiënt en heeft een levensduur van meer dan acht jaar.

Ook biedt de OneTLed voordelen met betrekking tot duurzaamheid. Seaborough claimt dat de OneTLed tot 50 procent minder elektriciteit consumeert dan een traditioneel tl-armatuur. Als alle TL buizen zouden worden vervangen met LED TL buizen zouden 100 middelgrote energiecentrales de deuren kunnen sluiten, aldus Seaborough. Verder bevatten de tl-buizen geen kwik of andere giftige chemicaliën.

Tevreden

Paul van Doorn, CEO van Seaborough, in een persbericht: “Ik ben zeer tevreden over deze overeenkomst, omdat Opple en Seaborough een overtuigende mix van research & development, operationele ervaring, productie en innovatie samen brengen. Samen met Opple zal deze nieuwe en veelbelovende technologie leiden tot de wereldwijde beschikbaarheid van deze universele LED buis.”

Gerelateerde artikelen