​Nederlanders bang voor cv-ketel

Erik op 6 juni 2016 | 2 minuten leestijd
Nederlanders voelen zich onzeker over de cv-ketel. Dat blijkt uit onderzoek van Mister Hippo. Tien procent van de Nederlandse huizenbezitters geven aan zich niet altijd veilig te voelen en bang te zijn voor de cv-ketel.

Daarbij ervaren meer vrouwen dan mannen een gevoel van onveiligheid en dan vooral vrouwen tussen 30 en 39 jaar.

De onderzoekers constateerde daarbij enkele factoren voor de angst zoals het ontbreken van kennis bij de kopers. Daarbij kan de installateur een grote rol spelen om de kopers te voorzien van de benodigde kennis om angsten weg te nemen. Ook de media spelen een rol aangezien zij veelvuldig berichten over slecht geïnstalleerde installaties. Ook achterstallig onderhoud aan de ketel kan toch angst leiden. In Nederland is het niet verplicht om een cv-ketel jaarlijks te laten onderhouden waardoor in sommige gevallen achterstallig onderhoud optreed. 

Man vs vrouw

Op het gebied van mannen en vrouwen zijn er nog meer verschillen op het gebied van cv-ketels. Zo vergelijken mannen meer bij het aankopen van een cv-ketel dan vrouwen en vragen zij vaker offertes aan om meerdere type cv-ketels met elkaar te vergelijken. Vrouwen vertrouwen meer op de installateur of op aanbevelingen van vrienden of familie. 

Gerelateerde artikelen