​Modulaire stekkerdoos blijkt zeer populair

Erik op 1 maart 2016 | 2 minuten leestijd
De modulaire stekkerdoos van ontwikkelaar YOUMO valt erg in de smaak op Kickstarter. Binnen een paar dagen werd het streefbedrag van 50.000 dollar behaald. De teller staat momenteel op ruim 78.000 dollar.

Het modulaire design van de stekkerdoos stelt je in staat om een variëteit aan stopcontacten met elkaar te verbinden en combineren, zodat je verschillende apparaten tegelijk kunt opladen. YOUMO speelt hiermee in op het snel groeiende aantal elektronische apparaten per huishouden. Daarnaast is de stekkerdoos ideaal voor op reis, aangezien Europese en Amerikaanse modules en kabels gewoon met elkaar gecombineerd kunnen worden.

De stekkerdoos biedt mogelijkheden tot draadloos opladen (van je smartphone) en Internet of Things, USB-poorten en Europese en Amerikaanse stopcontacten. Deze mogelijkheden zijn op alle manieren te combineren.

Modules

Een basispakket bevat een basiskabel en twee modules (momenteel via Kickstarter te bestellen voor 30 dollar). Vervolgens is het aan de gebruiker om het pakket uit te breiden met extra modules naar keuze.

Zo is het mogelijk om een smart module te bestellen, die aangesloten apparaten IoT-mogelijkheden geeft. Via YOUMO’s app ontvang je vervolgens updates, suggesties en informatie over de aangesloten apparaten. De smart module maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk om in te stellen dat een aangesloten lamp op bepaalde momenten van de dag automatisch aan of uit gaat. Ook geeft de app een waarschuwing als je een apparaat aan hebt laten staan.

Bekijk onderstaande video voor een impressie van de stekkerdoos: 

Gerelateerde artikelen