Minder sleepwerk door lichtgewicht enkelgasmonitoren

Erik op 3 juli 2017 | 2 minuten leestijd
Minder slepen met zware logge enkelgasmonitoren is een verademing voor alle installateurs die deze apparatuur gebruiken. EURO-INDEX helpt met het verwezenlijken van deze wens. Het bedrijf introduceert de Scott Protégé SG: een universele en draagbare enkelgasmonitor.

Deze universele draagbare enkelgasmonitor heeft uitwisselbare plug-and-play smart sensoren voor detectie van LEL (IR), H2S, CO, O2, O3, HCN, NO, NO2, PH3, SO2, NH3, Cl2 of ClO2. Omdat het toestel klein en licht van gewicht is, is hij makkelijk mee te nemen. Daarnaast is hij ergonomisch vormgegeven en verkrijgbaar in rood en grijs.

Veiligheid voorop

Veiligheid staat ook bij dit product voorop: “De gebruiker wordt bij een potentieel gevaarlijke situatie gewaarschuwd met visuele en akoestische signalen en een trilalarm”, legt EURO-INDEX uit. “Met een IP66/67 klassering, wereldwijde wettelijke goedkeuringen, meerdere beschikbare talen op het Lcd-display en interne datalogging voor maximaal 5000 gebeurtenissen, biedt de Protégé SG maximale flexibiliteit om te focussen op de uitvoering van uw taken in plaats van op uw apparatuur.” Het Lcd-display laat het type gassensor, de gemeten concentratie en het batterijniveau zien.

LEES OOK: Isolatieweerstandtesters van Euro Index

Stroomtoevoer en onderhoud

Het apparaat maakt gebruik van een vervangbare lithium batterij met een gebruiksduur tot 2 jaar. Om het apparaat te onderhouden, is een volautomatisch onderhoud voor bump-check en kalibratie mogelijk. Eventueel uit te breiden met Masterdock II systeem.

Gerelateerde artikelen