Metingen met warmtebeeldcamera nu nog secuurder

Erik op 28 juli 2016 | 2 minuten leestijd
​Meten met een warmtebeeldcamera kan nu nog secuurder en gemakkelijker, als we de producent mogen geloven. De Amerikaanse fabrikant Seek Thermal heeft onlangs de nieuwe Reveal FF (Fast Frame) op de markt gebracht. “Het 2.4 inch display met zijn 240 x 320 beeldschermresolutie is in staat om temperatuurverschillen van -40˚C tot 330˚C te registreren.”

“De nieuwe warmtebeeldcamera biedt dubbel zo snelle responstijd dankzij de 19Hz beeldfrequentie en een ruim blikveld van 36 graden.” Het nieuwe type warmtebeeldcamera is een sneller dan zijn voorgangers. “De snelle 19Hz beeldfrequentie, een ruime verdubbeling van de snelheid van het vorige model, voorkomt dat bij bewegende objecten de beelden onscherp worden. Het 2.4 inch display met zijn 240 x 320 beeldschermresolutie is in staat om temperatuurverschillen van -40˚C tot 330˚C te registreren.”

Gemak voor installateur

De Reveal FF biedt gemakken voor de installateur. Zo kan tot op 160 meter afstand nauwkeurig worden gemeten op een vloeiende manier. Het nieuwe product laat zich met één hand bedienen. “De SD- en USB-aansluitingen zorgen voor een maximum aan connectiviteit. De rubberen behuizing geeft het apparaat een stuk duurzaamheid  en daarnaast bescherming tegen stof en water. Dankzij de ‘quick start-up’-modus kunnen temperaturen onmiddellijk worden gemeten. De lithium-accu biedt tot negen uur gebruikstijd.”

Ledlamp

Extra voordeel van de nieuwe True Thermal Sensor is de combinatie van een 300 Lumen LED-zaklamp waardoor de donkerste plekken, die door het menselijk ook niet meer waarneembaar zijn, te verlichten.

Gerelateerde artikelen