Met een boekje in een hoekje

Erik op 10 oktober 2014 | 2 minuten leestijd

De dagen worden weer korter en buiten is het guur. Het ideale moment om je eens te verdiepen in een goed boek. Maar van welke boeken steek je als installateur ook nog wat op? De redactie van Installatieprofs maakt een selectie.

Er zijn behoorlijk wat boeken verschenen over de installatiebranche. Alleen niet alle exemplaren zijn even actueel; het boek ‘Van kan niet naar passie’ van Marjet Rutten is dat wél. Het boek gaat in op de laatste ontwikkelingen in de bouw-, installatie- en vastgoedsector.

Inspelen op vernieuwingen

Veel organisaties in deze branches weten wel dat ze moeten inspelen op vernieuwingen, maar over hoe ze dat nu het beste kunnen doen, tasten veel bedrijven in het duister. Aan de hand van voorbeelden en ervaringen uit de sector geeft Rutten tips over hoe organisaties zich klaar kunnen stomen voor de nieuwe werkelijkheid en hoe ze ook het personeel daarin meekrijgen.

Rutten schreef ook het boek ‘Van Yab Yum naar Dim Sum’ over de toekomst van de bouw-, installatie- en vastgoedsector. De schrijfster kijkt alvast vooruit naar het jaar 2025 en laat allerlei organisaties en personen aan het woord over hoe zij zich op maken voor de toekomst.  Zo vertellen specialisten binnen de sector, maar ook erbuiten, hoe zij inspelen op veranderingen en ontwikkelingen op het gebied van onder meer economie, demografie, technologie en milieu.

Speciaal voor dames klom Rutten ook in de pen. Dat resulteerde in ‘Vrouwen kunnen niet bouwen’: een boek over – de naam zegt het al – vrouwen in de bouw.

Sociale media

Het gebruik van sociale media is een populair thema onder schrijvers. Sociale media wordt op de werkvloer steeds belangrijker; ook in de bouw-, installatie- en vastgoedbranche. Jan Willem Alphenaar schreef ‘Simpel – zakendoen met social media’ en geeft een concrete handreiking. Hij legt uit wat je allemaal kunt doen met Twitter en Facebook, maar ook hoe Pinterest en Google+ precies werken. Daarnaast vertelt hij – ook niet onbelangrijk – hoe je sociale media kunt inzetten om keiharde cash te verdienen.

Heeft u nog boekentips? Laat uw reactie hieronder achter.

Foto: Flickr.com/jonno259

Gerelateerde artikelen