Megapress bespaart tijd en maakt lassen overbodig

​Het achteraf aanbrengen van een aansluiting in dikwandig stalen buizen, zorgt in nagenoeg alle gevallen voor vervelend en tijdrovend oponthoud voor de gebruiker.

De installatie moet volledig worden geleegd, de leiding moet worden opengesneden en restwater moet worden verwijderd. Daar komen nog de verhoogde kans op brand door het lassen en de hogere kosten door stilstand bij.

De installatie moet volledig worden geleegd, de leiding moet worden opengesneden en restwater moet worden verwijderd. Daar komen nog de verhoogde kans op brand door het lassen en de hogere kosten door stilstand bij. 

Oplossing

Viega heeft voor dit probleem een oplossing. De Megapress biedt uitkomst om de kosten en werkzaamheden overbodig te maken. Om in bestaande stalen buisleidingen achteraf een Megapress inpersaansluiting te maken, is niet meer nodig dan een boormachine, een Viega persmachine en de nieuwe gereedschapset. Met behulp van de bij de set behorende montagehouder en booras, wordt zeer nauwkeurig een gat in de bestaande stalen buisleiding geboord. Vervolgens wordt de inpersaansluiting met behulp van de persmachine en de eveneens bij de gereedschapset behorende adapter in de buisleiding geperst. De blijvende dichtheid wordt gegarandeerd door een geïntegreerd EPDM dichtelement.

Geen lasapparaat meer nodig

Lassen is niet meer nodig met de Megapress waardoor ook geen rekening meer hoef te worden gehouden met afkoeltijden. De installatie is direct na het persen klaar voor gebruik. Het perssysteem maakt het lassen van dikwandig stalen leidingen overbodig. In plaats daarvan wordt geperst; dat brengt een tijdbesparing van maar liefst 60 procent binnen handbereik. Die tijd- en kostenbesparing is nu ook mogelijk bij aansluitingen in bestaande stalen buisleidinginstallaties voor bijvoorbeeld temperatuurmeters, voelers of manometers. Met de nieuwe Megapress inpersaansluiting van Viega en de bijbehorende gereedschapset vergt dat niet meer dan twee minuten.

Duurzaam en gegarandeerd dicht

Bijkomend voordeel: net als de Megapress-fittingen biedt de nieuwe inpersaansluiting de veiligheid van het SC-Contur – niet-geperste verbindingen zijn daarmee direct zichtbaar bij een dichtheidstest. Na het persen zijn de buisverbindingen duurzaam en gegarandeerd dicht.

Uitgebreide set

Als Viega systeemoplossing omvat de set alle onderdelen die nodig zijn voor het achteraf aanbrengen van aansluitingen in bestaande leidingen. Zowel de montagehouder als de booras en adapter voor de persmachine worden in een praktische koffer geleverd. De Megapress-inpersaansluiting is uiterst compact uitgevoerd waardoor de installateur meerdere aftakkingen naast of boven elkaar kan plaatsen. De nieuwe inpersaansluiting is voorzien van een ¾”-binnendraad terwijl een verloopstuk voor ½”-aansluiting leverbaar is. Zo kan ook een individueel Multi-T-stuk met ¾”- en/of ½”-aansluiting worden gemaakt.

De Megapress inpersaansluiting is vervaardigd van staal met zink/nikkelcoating en is verkrijgbaar voor de buisdiameters 1½”, 2”, 2½”, 3”, 4”, 5” en 6”.

Gerelateerde artikelen