Meer subsidiegeld beschikbaar voor warmtepompen en zonneboilers

Erik op 27 september 2017 | 1 minuut leestijd
De ISDE-regeling gaat verder. De subsidieregeling voor warmtepompen en zonneboilers wordt uitgebreid. Dat heeft het kabinet aangekondigd tijdens Prinsjesdag. In totaal wordt er 160 miljoen euro extra uitgetrokken om de investeringen aan te wakkeren.

De 160 miljoen komt bovenop de huidige subsidie en de regeling loopt tot 2020. Zowel bedrijven als particulieren kunnen gebruik maken van de regeling. Dit jaar werd er tot eind augustus voor 46,5 miljoen euro aan subsidie aangevraagd. Dat zijn in totaal 14.670 aanvragen. Juni geldt als record maand met 11,9 miljoen aan aangevraagde subsidie.

Werk voor de installateur

Voor de installatiebranche is het gunstig dat de subsidieregeling is verlengd. Bedrijven en particulieren zijn hierdoor sneller geneigd om te investeren in de duurzame producten wat weer werk oplevert voor de installateur.

Warmtepomp populair

De meeste subsidie wordt gebruikt voor de aanschaf van een warmtepomp. Particulieren en bedrijven schaffen het vaakst een warmtepomp aan. Bij beide groepen gaat het om 60 procent van de aanvragen. 

Gerelateerde artikelen