Meer natuurlijke lucht en licht door gebundelde krachten

Natuurlijk daglicht en goede ventilatie zijn beide belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Techcomlight zorgt voor helder en natuurlijk (dag)licht, Ubbink zorgt voor optimale ventilatie. De twee bedrijven bundelen de krachten en komen met één compact systeem dat geschikt is voor iedere ruimte.

De samenwerking is geen concept van dit jaar, maar begon al in 2014 met de introductie van de loodvervanger Ubiflex voor hellende daken. Een jaar later kwam het Luchtdicht Dakdoorvoermanchet van Ubbink dat werd toegevoegd aan het assortiment van Techcomlight. Deze maand wordt een ventilatieset voor de Solatube voor zowel platte als hellende daken.

Trekbevordend: goed voor de luchtstroom

Door het ontwerp van de dakdoorvoer is het product trekbevorderend waardoor er een natuurlijke stroom van frisse lucht ontstaat. Als er niet genoeg frisse lucht de ruimte binnen komt is een mechanische ondersteuning op gang. “De Solatube werkt met dezelfde principes. Bij voldoende daglicht werkt de Solatube zonder mechanische ondersteuning. ’s Avonds kan met behulp van een zuinige ledlamp het gewenste lichtniveau worden bereikt.” Het motto bij het nieuwe product is daarom: ‘Natuurlijk als het kan, mechanisch als het moet’.

Samenwerking vruchtbaar

De bedrijven zeggen over de samenwerking: “Door gebruik te maken van elkaars expertise is een nieuw combinatieproduct ontstaan. Techcomlight biedt nu de oplossing voor licht en frisse lucht met een gegarandeerde water- en luchtdichte verwerking. Kenmerkend zijn de gemakkelijke en snelle installatie, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen en een mooie plafondafwerking.”

Gerelateerde artikelen