Meer hygiëne, minder verspilling

Erik op 2 februari 2017 | 2 minuten leestijd
“Een innovatief waterdicht systeem,” zo noemt Delabie De Tempomatic 4 4 inbouw urinoirspoeler. Dit nieuw concept is uitgerust met een waterdicht systeem waarbij de elektronica direct geïntegreerd is in de afdekplaat.

“Dankzij geoptimaliseerd debiet en zelfsluittijd biedt de spoeling van de Tempomatic 4 de juiste hoeveelheid water voor efficiëntie en waterbesparing.” Daarbij wordt ook rekening gehouden met de gebruiksfrequentie om verspilling te voorkomen. Onderdeel daarvan zijn de twee voorgeprogrammeerde spoelingen: een lange en een korte. “Bij een toestroom van gebruikers wordt enkel de korte spoeling geactiveerd. Wanneer de stroom gebruikers gepasseerd is, worden het urinoir en de hevel integraal gespoeld.”

Waterbesparing bij spoeling 

Na het gebruik wordt de inbouw urinoirkraan automatisch in werking getreden. Voordeel is dat er geen contact optreedt tussen de handen en de spoelplaat. Hierdoor worden geen kiemen via de handen overgebracht. “De periodieke spoeling laat toe bacteriegroei en droogtrekken van de sifon te voorkomen. De Tempmatic 4 wordt geleverd met een antistagnatie elektroventiel.” Het gladde oppervlak van de urinoirspoeler verhindert vervuiling en maakt reinigen eenvoudig.

Installatie

Bij de installatie kan de inbouwdoos op verschillende manieren worden geïnstalleerd: bevestiging langs de zijkant op rails voor gipsplaat, langs de voorkant op een draagmuur of langs de achterzijde op paneel. Daarbij is de inbouwdiepte regelbaar tot 120 millimeter. Deze diepte is handig voor utiliteiten in dikke muren waarbij vandalisme wordt voorkomen. De Tempomatic 4 in te bouwen urinoirkraan wordt aan de buitenkant van de inbouwdoos aangesloten.

Gerelateerde artikelen