​Meer groene energie dan ooit opgewekt in 2015

Erik op 2 juni 2016 | 2 minuten leestijd
Nog nooit nam het aandeel van groene energie zo snel toe als in 2015. Wereldwijd werd ongeveer 147 gigawatt meer opgewekt dan in 2014. Dit blijkt uit het rapport Renewables 2016 Global Status Report.

Het rapport stelt dat bronnen van hernieuwbare energie langzaamaan de norm worden in de meeste landen én tegenwoordig goed in staat zijn om de concurrentie aan te gaan met traditionele bronnen van energie. De investeringen in groene energie waren dit jaar dan ook torenhoog: 286 miljard dollar. China blijft hierin marktleider en nam ruim één derde van dit bedrag voor zijn rekening.

Deze enorme groei zorgt logischerwijs ook voor meer werkgelegenheid in de sector van duurzame energie; ruim 8,1 miljoen mensen hebben tegenwoordig een baan in deze tak van sport.

Goedkopere bron van energie

Dat de opmars van groene energie onverstoord doorgaat, is op meerdere manieren te verklaren. Ten eerste worden steeds meer overheden zich bewust van de noodzaak ervan. Belangrijker nog, hernieuwbare bronnen van energie kunnen steeds beter de concurrentie aan met fossiele brandstoffen. Het wordt dus ook kostentechnisch steeds interessanter om over te stappen op duurzame energie.

Gerelateerde artikelen