Meer geld in pot ISDE-subsidie

Erik op 14 juni 2017 | 2 minuten leestijd
De subsidie voor zonneboilers en warmtepompen gaat omhoog. Waar er eerst 70 miljoen beschikbaar was, gaat het budget nu met 20 miljoen vermeerderd. De zogeheten Investeringssubsidie Duurzame Energie, kortweg ISDE, is in het leven geroepen voor zowel particulieren als bedrijven om te investeren in duurzaamheid.

De aanpassing van het subsidiebudget werd begin deze maand aangekondigd in de Staatscourant en gaan per 1 juli in. De ISDE-subsidie ka worden gebruikt voor het kopen van warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels. “De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd”, laat de overheid weten. “Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.”

Oude en nieuwe aanvragen

Alle subsidie aanvragen die in juni worden gedaan, vallen nog onder het oude budget en voorwaarden. Het nieuwe budget, en bijbehorende voorwaarden, gaan vanaf 1 juli in en aanvragen die vanaf die datum worden gedaan, vallen zodoende onder de nieuwe regels. 

LEES OOK: Absolute run op ISDE-subsidie blijft uit

Gerelateerde artikelen