​Meer badkamers verbouwd in 2015

Erik op 14 maart 2016 | 2 minuten leestijd
Het gaat goed met het aantal badkamerverbouwingen. Het aantal steeg vorig jaar met bijna 50.000. Waar in 2014 nog 243 duizend badkamers werden verbouwd was dat in 2015 ruim 292 duizend. De verwachtingen voor 2016 zijn ook goed gestemd en het aantal verbouwingen zal in 2016 opnieuw omhoog gaan.

Voor de professional is dit zeker goed nieuws, want bij het aantal verbouwingen wordt, vaker dan voorheen, een professional ingeschakeld. Het onderzoek naar het aantal verbouwingen werd gedaan door een extern bedrijf dat jaarlijks duizenden consumenten enquêteert. Door de stijging van het aantal verbouwingen is er een verandering ontstaan waar consumenten hun producten kopen, wie zij inschakelen voor de renovatie en hoeveel zij besteden.

Economie trekt aan

Consumenten krijgen meer vertrouwen in de economie en zijn weer bereid geld uit te geven aan luxe goederen en diensten. Daarnaast is er sprake van een toename van het aantal verhuizingen wat een positief effect heeft. Dat laatste staat in verband met een aansterkende woningmarkt. Ook als consumenten niet verhuizen en besluiten langer op de huidige locatie te blijven, is de badkamer een van de eerste ruimte die wordt verbouwd.

Toiletverbouwingen

Ook bij de verbouwing van de toiletruimte is er sprake van een stijging. Dat aantal ging van 233 duizend in 2014 naar meer dan 266 duizend in het afgelopen jaar. 

Gerelateerde artikelen