Meebouwen aan de wereld van Elektrotechniek

Erik op 1 mei 2015 | 4 minuten leestijd
De hoeveelheid elektrotechnische toepassingen is immens. De complexiteit van installaties, de range van toepassingsgebieden en de automatisering ontwikkelen zich razendsnel. Maar hoe maak je dit zichtbaar? De meeste van al deze prachtige oplossingen zitten verstopt in muren, achter bedieningspanelen, in gebruiksvoorwerpen, onder vloeren of zelfs in de grond. Voor FEDET en Jaarbeurs de aanleiding om Elektrotechniek te transformeren van een onderdelen- en productenbeurs tot een kennisevenement voor het hele vakgebied.

Exposanten krijgen de gelegenheid om hun innovatie werkend te tonen in een van de vier toepassingsgebieden. Inschrijven voor deze toepassingsgebieden kan nog tot 15 mei. Elektrotechniek vindt plaats van 29 september tot en met 2 oktober 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht. 

Elektrotechniek 2015 kent vier centrale pleinen met elk een eigen toepassingsgebied. De vier toepassingsgebieden zijn: Woning, Industrie, Utiliteit en Infra & Energie. Er worden letterlijk een woning, een industriehal, een kantoorpand en een buitengebied in de Jaarbeurs gebouwd. Elk toepassingsgebied krijgt zo een eigen uitstraling met centraal de ´blikvanger’. Deze ‘blikvanger’ wordt verhoogd zodat de bezoeker er letterlijk niet omheen kan. Lees hier meer over deelname aan een toepassingsgebied.

In de schijnwerpers

Deelnemers hebben, door mee te doen aan een toepassingsgebied, een extra mogelijkheid om noviteiten, specifieke oplossingen en expertise in de schijnwerpers te zetten. Zij komen met elkaar tot een eind- of totaalproduct. Op de beurs komen werkende oplossingen, die bezoekers niet alleen kunnen zien maar ook kunnen voelen en ontdekken.

Elektrotechniek is voor bezoekers de sleutel voor vernieuwende en duurzame oplossingen in de toekomst. De focus ligt niet meer op losse producten en componenten maar op het totaalsysteem zoals dit in de dagelijkse praktijk daadwerkelijk wordt toegepast. Een eindproduct dat alleen maar kan ontstaan door de samenwerking van expertise uit verschillende sectoren.

Voor iedere toepassing een ETOP-Award

Elk toepassingsgebied krijgt een eigen ETOP-Award. Wat nieuw is, is dat de bezoekers van Elektrotechniek de vier winnaars kiezen. Wanneer een bedrijf zich inschrijft voor een toepassingsgebied, heeft het de keuze om mee te dingen voor een ETOP-Award. Inschrijven kan met een innovatief product, systeem of oplossing. Maar ook kunnen partners samen inschrijven als een product of systeem aan elkaar gekoppeld is. Denk bijvoorbeeld aan een domoticasysteem dat een hifi-systeem aanstuurt. Of intelligente koppelingen tussen nabijheidssensoren in smartphones en gebouwautomatiseringssystemen die de toegangscontrole, verlichting, verwarming en ventilatie aansturen. Kijk hier voor meer informatie over inschrijven voor de ETOP.

Samenwerking Fedet

Elektrotechniek is een samenwerking tussen Jaarbeurs en Fedet. De Fedet, onder de vlag van FME-CWM, vertegenwoordigt ruim 200 bedrijven uit de elektrotechnische toelevering (producenten, groothandel, agenten en importeurs) met als doel een platform te bieden voor ontwikkelingen in de technologie, regelgeving en markt.

Meer informatie over Elektrotechniek 2015 is te vinden via www.elektrotechniek-online.nl.
Voor het laatste productnieuws, aanbiedingen en marktinformatie kan de professional ook terecht op www.installatieprofs.nl

Informatie over exposeren op Elektrotechniek is te verkrijgen via Accountmanager Stefan Keijzer 030-295 2920 of Harold Mol 030-295 2910.

Gerelateerde artikelen