​‘Marktaandeel ledverlichting op 45 procent in 2020’

Erik op 16 februari 2016 | 2 minuten leestijd
De opkomst van ledverlichting zorgt al jaren voor enorme veranderingen en verschuivingen in de verlichtingsbranche. Deze trend zet zich in de aankomende jaren alleen maar door, blijkt uit onderzoek van The Boston Consulting Group. Het marktaandeel van ledverlichting zal, volgens het onderzoek, 45 procent zijn in 2020.

The Boston Consulting Group publiceerde deze gegevens in een rapport genaamd How to Win in a Transforming Lighting Industry. Het rapport geeft een positief beeld van de lichtmarkt; die blijft ook in zijn geheel groeien, met ongeveer 3 procent per jaar, resulterend in een omzet van om en nabij de 133 miljard dollar in 2020.

Led

De groei van het marktaandeel van ledverlichting is enorm. In 2010 was die slechts 5 procent, terwijl dat in 2020 ongeveer 45 procent zal zijn. De winstcijfers voor ledverlichting blijven een stuk stabieler. In 2020 zal dat rond de 6 miljard dollar zijn, ten opzichte van 4,9 miljard op dit moment.

Stabiel

De markt voor verlichting is in de afgelopen jaren stabiel doorgegroeid en behaalde een totale omzet van 112 miljard dollar aan het einde van 2014. Bedrijfsverlichting blijft het grootste segment binnen de gehele markt, met een totaalomzet van 43 miljard. Autoverlichting en consumentenverlichting volgen, met een totaalomzet van respectievelijk 21 en 19 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen