​​​Mannen regelen de energiedeals

Erik op 5 augustus 2016 | 2 minuten leestijd
Mannen tussen 25 en 34 jaar uit Noord Holland zijn het meest actief aan het zoeken naar de beste energiedeal. Dat blijkt uit onderzoek van Pricewise. Deze groep vergelijkt de meeste energieleveranciers. Mannen zijn over het algemeen meer bezig met het vergelijken van energieleveranciers dan vrouwen.

Starters op de woningmarkt vergelijken het meest (20,15%) voordat zij een leverancier kiezen. Nederlanders in de leeftijdcategorie tussen 18 en 24 jaar vergelijkt het minste (6,3%), maar dat is niet gek, want de meeste personen in deze leeftijd wonen nog bij hun ouders of zijn net naar een studentenkamer verhuisd.

Mannenaangelegenheid

Mannen regelen in de meeste gevallen de energieafspraken. Een ruime meerderheid van 56 procent van de ‘vergelijkers’ is man. Per provincie verschilt dit percentage niet veel. Waarmee de Nederlanders de energieleveranciers vergelijken is eenduidiger. “In heel Nederland wordt er met voorsprong véél meer energie vergeleken met een desktop. Gemiddeld gebruikt 62,74% hier de computer voor. Terwijl mobiel (18,46%) en de tablet (18,80%) bijna even ‘weinig’ worden ingezet.” In de provincies waar meer ouderen wonen is de desktop al helemaal favoriet.

Gerelateerde artikelen