Makita’s hybride boor/schroefmachine verrassing Bouwbeurs

Erik op 26 april 2013 | 2 minuten leestijd
De presentatie van Makita’s nieuwste hybride boor/schroefmachine was één van de best geheimgehouden introducties voorafgaand aan de Bouwbeurs. In deze voor de markt unieke accumachine zijn de vier functies boren, slagboren, schroeven en slagschroeven gecombineerd en vervolgens geoptimaliseerd.

Zo beschikt de machine over meer bewerkingsmogelijkheden en slimmigheden en is de machine ongekend veelzijdig én intelligent.

De machine herkent zelf welke bewerking goed is ingesteld en welke niet. Daar reageert de machine op met een automatisch aangepast toerental of met een veiligheidsstop. Deze hybride boor/schroefmachine is specifiek bestemd voor installateurs, onderhouds-monteurs, keukeninstallateurs, interieurbouwers en allround zzp’ers. Aan de hand van de interactieve tool Pas jij bij mij? kunnen potentiële gebruikers direct kijken of de machine geschikt is voor hun dagelijkse werkzaamheden.

Per bewerking past de machine automatisch het toerental aan en in totaal regelt de hybride boor/schroefmachine 26 toerentallen.  De (slag)boorstand is verder geoptimaliseerd met een elektronische (veiligheids)slipkoppeling. Deze combinatie is nieuw en tot nu toe nog niet beschikbaar op de markt.

Veelzijdige slagschroevendraaier
Ook de schoefstand is volledig vernieuwd en de machine beschikt over de meest veelzijdige slagschroevendraaier met drie verschillende toerentallen. Deze zijn digitaal instelbaar, waardoor het maximaal koppel automatisch verandert.

Duurzaam en fool proof
Makita heeft deze nieuwste aanwinst uitgerust met diverse beveiligingen. Naast een elektronische (veiligheids)slipkoppeling, een auto shut off en een accubeveiliging is er standaard een beveiliging tegen warmteontwikkeling en overbelasting. De auto shut off is tevens digitaal in 18 standen instelbaar, waarbij de machine het toerental wederom automatisch aanpast. Daarnaast is de hybride boor/schroefmachine voorzien van een koolborstelloze motor, zodat de machine nog efficiënter met zijn accu’s omgaat.

14,4V en 18V
Als 14,4V machine met oplader en accu’s (BTP131RFJ) en in een Basic uitvoering, zonder 2 accu’s en oplader (BTP131ZJ). Daarnaast is de machine leverbaar in een 18V Lithium-ion uitvoering (BTP141RFJ) met oplader en accu’s en als Basic 18V uitvoering (BTP141ZJ).

Gerelateerde artikelen