Maar weinig inbraakinstallaties in Nederlandse huizen

Erik op 11 mei 2016 | 2 minuten leestijd
​Slechts één op de negen huishoudens in Nederland maakt gebruik van een alarminstallatie om inbraak te voorkomen. Dat laat de stichting Nederlandse Inbraakpreventie Weken weten. Zij komen met feiten en tips om het aantal inbraken terug te dringen.

In de maand mei vraagt de stichting extra aandacht om het aantal inbraken in Nederland terug te dringen. “Hoewel het aantal inbraken de laatste jaren sterk is gedaald, is elke inbraak er nog steeds een te veel.” En er kan nogal wat veranderen in ons land, vindt de stichting. “In Nederland wordt jaarlijks zo’n 65.000 keer wordt ingebroken en maar tien procent van de woningen is goed beveiligd.”

Een inbraak is snel gepiept

Vooral de achterdeur blijkt een geliefde prooi voor veel inbrekers. Een meerderheid van de sloten (54 procent) is relatief gemakkelijk te openen en dit gebeurt vaak binnen 30 seconden. Coen Staal, voorzitter van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken: “Een inbraak overkómt mensen en veroorzaakt een flinke inbreuk op hun leven, hun privacy en hun veiligheidsgevoel. Na het meemaken van een inbraak of poging daartoe daalt het gevoel van veiligheid in de eigen woning gemiddeld van een 7,8 naar een 6,0.”

Weinig alarminstallaties

Wat opvalt is dat maar een klein gedeelte van de Nederlandse huishoudens een alarminstallatie heeft. Hier valt voor de Nederlandse bevolking nog veel winst te behalen en biedt eveneens mogelijkheden voor de installatiebranche.


Gerelateerde artikelen