Maak slimme en duurzame kabelberekeningen met nieuwe app

Erik op 25 april 2018 | 2 minuten leestijd
Eenvoudiger kabeldiameters berekenen en meer functionaliteit. Dat is het doel van Draka met de Cable App. De specialist in kabeloplossingen heeft onlangs deze nieuwe app gelanceerd voor alle smartphones, tablets en een webversie. Handig, nu gebouwen en installaties steeds duurzamer moeten zijn en een goede kabelkeuze nog belangrijker is.

De Cable App is geschikt voor elke installatiemethode en bevat alle standaard meetmethodes van NEN1010. Daarnaast gaat het nog een stukje verder: naast de juiste kabeldiameter berekent Cable App ook een financieel en ecologisch alternatief.

Voor elke installatiemethode

Meerwaarde ten opzichte van de huidige Kabulator van Draka is dat Cable App de rekenmethode volgens bijlage 52.B van NEN1010 volgt. Hierdoor kan de app alle verschillende installatiemethoden aan, dus zowel in de grond, vrijhangend als in kabelgoten. Daarnaast kan men nu ook gelijkstroom (DC) kabels en rubber kabels berekenen. Kom je er toch nog niet uit, dan heeft de Cable App een ingebouwde mailfunctie naar de helpdesk van Draka.

Cable App is gekoppeld aan een andere rekentool van Draka: Eco Advies. Hierdoor kan de gebruiker tegelijk een duurzaam alternatief berekenen. Hij krijgt dan advies voor een kabel die zowel financieel als ecologisch een betere keus is. De besparingen worden uitgedrukt in kWh, geld en CO2-equivalent.

Gebruiksvriendelijk

Product manager Rinus Broekmans: “Na het invullen van de belastingsstroom leiden wij de gebruiker stap voor stap door de hele berekening. Dankzij filtermenu’s hoeft hij zelf weinig in te vullen en is de app heel gebruiksvriendelijk. Zelfs correctiefactoren voor bijvoorbeeld omgevingstemperatuur en thermische weerstand worden automatisch gegenereerd.”

De nieuwe app werkt online. Om de gebruiker op weg te helpen, bevat Cable App een duidelijke instructievideo. Extra handig is de mogelijkheid om de kabelberekeningen op te slaan, ook als pdf, en eventueel per mail te versturen. Draka heeft tevens een nieuwsfunctie ingebouwd, die de gebruiker kan raadplegen om nieuws over met name markt- en productontwikkelingen te volgen.

Gerelateerde artikelen