LG komt met totaal oplossing voor nul op de meter

Casper op 10 april 2017 | 3 minuten leestijd
Nul op de meter is een trend in ons land. Steeds meer huizen worden gerenoveerd tot een nul op de meter huis waarbij isolatie een belangrijk onderdeel is in combinatie met producten die energie opwekken zoals zonneboilers en zonnepanelen. LG gaat zich mengen in de nul op de meter hype en komt met een wereldwijde primeur: een energiemodule om woningen energieneutraal te maken.

De totaal oplossing die het bedrijf lanceert bestaat uit een warmtepomp, sanitair warm water, zonnepanelen, ventilatie, energiemonitoring en energieopslag. Zeker het laatste onderdeel is uniek aangezien het nu nog vaak lastig is om energie op te slaan. Naast de producten die nu op de markt worden gebracht, levert LG ook op maat gemaakte softwareoplossingen. LG: “Het grote voordeel van de totaaloplossing is dat de woningen worden verduurzaamd, bijdragen aan een beter milieu en er geringe kosten voor energielasten zijn.”

Eén leverancier

Omdat LG een volledig oplossing biedt, hoeven er geen aparte afspraken worden gemaakt met andere partijen omdat het de enige leverancier is. Daarnaast biedt het gemak voor de installateur omdat sprake is van een plug en play-module en daardoor niet verplicht is om in het bezit te zijn van een F gassen-certificering bij het installeren van de energiemodule.

Particulieren en corporaties 

De oplossingen richten zich niet alleen op woningcorporaties, maar ook op particulieren. Daarbij kan het worden gebruikt voor zowel renovatieprojecten als nieuwbouw. De duurzame oplossingen dragen bij aan het verbeteren van het energielabel waardoor ook de waarde van het huis zal stijgen. “Voor kopers betekent dit dat ze fors besparen op energiekosten, geen CO2-uitstoot hebben en dus bijdragen aan een beter milieu. In geval van huurwoningen wordt gegarandeerd dat de energieprijs voor huurders niet omhoog gaat.”

Project begonnen

Er is inmiddels al een eerste project aangewezen waar de oplossingen van LG worden gebruikt. Sociale huurwoningen in Leeuwarden zullen worden gerenoveerd. “De sociale huurwoningen stammen uit de jaren zestig en zijn nu nog afhankelijk van gas. Om de woning wordt nu een soort schil gebouwd, met een dak met zonnepanelen, die ervoor zorgt dat de woning goed wordt geïsoleerd. Hierdoor gaat er weinig warmte verloren. De energie die wordt opgewekt, wordt binnen het huis verbruikt. Hierdoor gaat er geen energie verloren en blijft de energiemeter op nul staan.”