Leerling-installateurs krijgen via Augmented Reality hulp bij installeren warmtepomp

In het project Virtuele Leermeesters krijgen leerling-installateurs een bijzondere aanvulling op de klassikale theoretische lessen. Via een Augmented Reality-bril kan ingebeld worden met een leermeester: die kan daardoor op afstand meekijken en bijsturen op de installatie van bijvoorbeeld een warmtepomp. De overheid stelt 200.000 euro beschikbaar voor de ontwikkeling van Virtuele Leermeesters, zoals het project genoemd wordt.
Inmiddels heeft The Service Concept de eerste stappen gezet om het installatieproces van de lucht/water warmtepomp HP-S in kaart te brengen. Dit installatieproces wordt verwerkt in Augmented Reality software zodat via de Hololens de virtuele wereld en de echte wereld naadloos in elkaar overlopen. De monteur wordt hierdoor geholpen tijdens de installatie en IBS van de HP-S.

Belangrijkste doelstelling van het project Virtuele Leermeesters is te onderzoeken of Augmented Reality toegevoegde waarde heeft. Deze nieuwe lesmethode wordt financieel ondersteund door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

In onderstaande video is een sneak preview van de software te zien.

Gerelateerde artikelen