​‘Ledverlichting is big business’

Erik op 14 januari 2016 | 3 minuten leestijd
Ledverlichting maakt al jaren een opmars. De markt voor ledverlichting in Nederland groeit elk jaar zelfs met 25 procent. Ruim 125 van de koplopers in deze groeiende markt presenteren hun primeurs en innovaties tijdens de exclusieve internationale verlichtingsvakbeurs LED Expo Benelux, op 27 en 28 januari 2016 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Wereldwijd kent ledverlichting een marktpenetratie van 30% in 2015. In Nederland wordt, sinds het begin van 2015, 55 procent meer ledverlichting verkocht dan spaarlampen; dat staat gelijk aan 11 miljoen stuks.

LED Expo Benelux

Lantaarnpalen die de muziek afspelen van je mobiele telefoon, winkelverlichting die klantenwensen kan uitlezen van smartphones en gewenste producten kan aanlichten, verlichting die de gezondheid verbetert en verlichting die de veiligheid en arbeidsproductiviteit verhoogt: een kleine greep uit de honderden innovaties die te bewonderen zijn tijdens de vakbeurs LED Expo Benelux.

“Ledverlichting is dé lichtbron van de toekomst. Ledverlichting is elektronica (net als je mobiele telefoon) en kent daarmee oneindige nog onontdekte toepassingen. De ontwikkelingen gaan op dit moment razendsnel”, aldus Henriëtte Vrisekoop, directeur van LED Expo Benelux. “Een consument koopt al een ledlamp voor onder de tien euro, maar zelfs wanneer deze nog vijftig euro zou kosten is het nog steeds voordeliger dan een traditionele gloeilamp. Dat heeft niet alleen te maken met de veel lagere energiekosten, maar vooral met de veel langere levensduur. Voor ondernemers geldt vaak een terugverdientijd van minder dan twee jaar”, aldus Vrisekoop.

Wereldprimeur!

De Nederlandse verlichting- en designmarkten zijn internationaal toonaangevend en komen samen tijdens LED Expo. Zo wordt voor het eerst tijdens een internationale verlichtingsvakbeurs een openbare verlichtings-tentoonstelling gepresenteerd. Deze unieke tentoonstelling, met de titel Ademend Licht, is ontworpen door LXLBSNX.

Naast deze exclusieve OVL tentoonstelling, vindt de LED Expo bezoeker in het entreegebied de expositie AREA 51, waar acht Nederlandse en buitenlandse bedrijven de lichtarmaturen presenteren van verschillende internationale designers uit hun portfolio. AREA 51 wordt georganiseerd in samenwerking met de Lighting Design Academy.

Vakbeurs

De LED Expo Benelux is een vakbeurs, exclusief voor ondernemers en ambtenaren. Deze vakbeurs 2.0, een innovatieve hybride van tentoonstelling en kennis-, sales-, en netwerkplatform, ontwikkelt zich net zo snel als de verlichtingsmarkt. Met circa 125 gespecialiseerde LED bedrijven biedt LED Expo Benelux een compleet beeld van het actuele aanbod en met meer dan 30 workshops en seminars krijgen bezoekers waardevolle en direct toepasbare informatie.

Meer informatie vindt u hier.

Gerelateerde artikelen