LED verlichting moet veiligheid verhogen

Erik op 13 juli 2016 | 2 minuten leestijd
​In datacenters staat de veiligheid van de medewerkers voorop in een gezonde werkomgeving. Minkels wil daar graag aan bijdragen en heeft energie-efficiënte en flexibel te installeren LED Tubes op de markt gebracht. “De hoge lichtsterkte van de LED Tubes is bedoeld voor een verbeterd zicht en daarmee een hogere veiligheid in datacenters.”

De LED-tubes zijn ontwikkeld voor lange gangen zoals deze te vinden zijn in lange gangen van datacenters en daarbij komt Minkels komt met twee varianten. Bij het eerste type staat de verlichting de hele dag aan en is niet bedoeld om uit te schakelen. Bij de andere variant gaat de LED tube aan op het moment dat er beweging wordt waargenomen en gaan automatisch weer uit wanneer deze niet meer nodig zijn. Het bedrijf laat in een persbericht weten: “De flexibele eigenschappen van de LED Tubes zorgen ervoor dat de verlichting toepasbaar is in allerlei verschillende situaties en een variëteit aan corridor lay-outs.”

Goede zichtbaarheid

Het bedrijf speelt met de ontwikkeling in op de vraag van klanten. “De hoge lichtsterkte (335 LUX) en energie-efficiëntie van de verlichting komen goed van pas in de gangen van Free Standing Corridors of Next Generation Corridors. Zeker wanneer er zwarte racks en corridors worden gebruikt, zorgen deze LED Tubes voor een hogere zichtbaarheid en daarmee een hogere graad van veiligheid in de datacenter omgeving. Daarnaast zijn de LED Tubes ontwikkeld conform de norm EN12464-1 – wat garanties biedt ten aanzien van optimale werkomstandigheden.”

Installatie en verlengen

“Installeren gebeurt door middel van magneetsystemen en de LED tube is ook gemakkelijk te verlengen middels een slim koppelsysteem dat wordt afgedekt met afdekkapjes en zo één geheel vormt.“ De officiële IEC 62471:2006-certificering garandeert volgens de leveranciers dat dit product voldoet aan de strengste veiligheidseisen op het gebied van oogbescherming.

Gerelateerde artikelen