Led-lamp voor in het toilet doodt bacteriën

Erik op 22 mei 2017 | 2 minuten leestijd
Elk toilet heeft te maken met bacteriën en gelukkig zijn daar verschillende oplossingen voor. Maar een led-lamp die bacteriën dood, is nog niet heel gebruikelijk. Toch is dit product al wel beschikbaar. De speciale toiletverlichting is ontwikkeld door IllumiBowl.

Het lampje van IllumiBowl is uitgerust met een bewegingssensor en bevat een middel dat anti-bacterieel werkt. Door deze twee zaken te combineren heeft het bedrijf een nieuw product ontwikkeld. Wanneer jouw klant ’s nachts naar het toilet moet, hoeft het grote licht niet aan. Het lampje geeft voldoende licht om ’s nachts de weg te vinden. De tweede versie van het product, dat op batterijen werkt, is nu ook uitgerust met anti-bacteriële gel.

Tweede generatie

De eerste generatie van het led-lampje kwam al in 2014 op de markt en nu hebben de ontwikkelaars voldoende geld bij elkaar gehaald om de nieuwe versie uit te brengen die is uitgerust met een non-ultraviolet licht waar bacteriën liever niet naar kijken. Het licht levert geen gevaar op voor de gezondheid van de mens.

Overigens wordt het toilet niet brand schoon door het licht, maar dient het louter als extra hygiëne oplossing.

De anti-bacteriele led-lamp is vanaf juli beschikbaar. 

Gerelateerde artikelen