Langer buiten zitten door verwarmde bank

Casper op 29 december 2015 | 2 minuten leestijd
Zodra de zon zich enigszins laat zien, zitten de meeste Nederlanders het liefst op het terras. In de winter is het daarvoor vaak te koud, maar een verwarmde bank kan daar verandering in brengen. Eddyboy, zoals deze nieuwe gadget is genoemd, brengt een duurzaam en aangenaam antwoord op alle bestaande verwarmingselementen met een stijlvolle verwarmde bank. Sfeervol in combinatie met een vuurkorf of aangesloten op de centrale verwarming.

“Op een frisse avond keek ik al fietsend naar de rillende rokers op de vele stadsterrasjes. Ik bedacht me dat het veel fijner zou zijn als ze op verwarmde banken zouden zitten…” Het idee liet productontwikkelaar Eduard Bartels niet meer los. Hij wou namelijk opgewarmd water door een bank laten stromen en experimenteerde volop met een vuurkorf als warmtebron. Veel testen en aanpassingen passeerden de revue en dat resulteerde in zijn product: de verwarmde bank.

Warme billen in de winter

De bank en toebehoren bestaan uit een vuurkorf, een kast en een bank; een perfecte symbiose van warmte, design, functionaliteit en sfeer. De vuurkorf dient als warmtebron om de bank op te warmen maar geeft ook een fijne stralingswarmte, een sfeervol licht en een heerlijk knisperend geluid. De kast biedt niet alleen plaats aan hout voor een paar aangename avonden, binnenin de kast zit ook alle nodige techniek verwerkt. De strakke designbank warmt in 10 tot 30 minuten –afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de intensiteit van het vuur- op tot een gemiddelde en fijn aanvoelende banktemperatuur van 30 °C.

Hergebruik warmte

De Eddyboy is een uniek en veelzijdig product voor tuin en terras –zowel voor particulieren als voor horecazaken. “Omdat je de warmte meteen voelt aan rug en zitvlak geniet je van een directe warmte die duurzamer is dan de meeste externe verwarmingselementen waarvan heel veel stralingswarmte verloren gaat.” Specifiek voor horecazaken exploreert ontwerper Eduard momenteel de mogelijkheid om de warmte van de vaatwassers -die anders onherroepelijk verloren gaat- te gebruiken voor de verwarming van de bankstellen.