​Lancering van BIM-bieb op VSK beurs

Erik op 5 januari 2016 | 2 minuten leestijd
BIM wordt steeds meer gebruikt in de installatiebranche. Juist omdat de werkmethode steeds belangrijker wordt, is deze constant aan verandering en verbetering onderhevig. Uneto-VNI pakt de VSK beurs aan om twee belangrijke stappen te zetten naar een volwaardiger gebruik van BIM: de overdracht van ETIM-RT en de lancering van de Uniforme Objectenbibliotheek.

Op 4 februari overhandigt Uneto-VNI officieel de nieuwe ETIM-RT-standaard aan stichting Ketenstandaard Bouw en Installatie. De ETIM-standaard heeft een aantal veranderingen ondergaan en is daarnaast aangevuld met parameters die nodig zijn voor reken- en tekentoepassingen (RT). Wanneer alle producten worden beschreven volgens deze standaard, is het sneller en simpeler mogelijk om 3D-productinformatie uit te wisselen.

Objectenbibliotheek

Door de data die voortkomt uit deze nieuwe ETIM-RT-standaard is het mogelijk om uniforme en uitwisselbare 3D-objecten te genereren in de CAD-systemen van de installatiebedrijven. Met andere woorden: het wordt mogelijk om een Objectenbieb te starten. Ook dit project wordt op 4 februari gelanceerd. De verwachting is dat in de zomer van 2016 de eerste objectmodellen en plug-ins voor de CAD-systemen klaar zijn voor gebruik.

Meer weten?

Tijdens de VSK beurs is het mogelijk om een informatiesessie bij te wonen over de nieuwe mogelijkheden van BIM. Eregast en astronaut André Kuipers zal de lancering inleiden.

Gerelateerde artikelen