Lamp verandert van kleur door erin te knijpen

Erik op 10 oktober 2014 | 2 minuten leestijd
Lampen die van kleur veranderen zijn al een tijdlang een trend op het gebied van verlichting. PEGA Design speelt daar handig op in en komt met een ledlamp die dat ook kan, maar dan op een wel heel bijzondere manier…

De ColorUp lamp van PEGA Design verandert niet zomaar willekeurig van kleur; én dat is nu net wat deze ledlamp zo bijzonder maakt. ColorUp heeft een ingebouwde kleurherkenner en kan daarmee elk mogelijke kleur uitstralen. De lamp werkt als volgt: je zet de lamp op een gekleurd object neer, knijpt erin en vervolgens neemt hij de kleur van het desbetreffende object aan.

Honderden kleuren

De lamp is gemaakt van siliconen, wat ColorUp elastisch maakt en ervoor zorgt dat het vrij eenvoudig is om erin te knijpen. ColorUp verandert niet alleen in de meest voorkomende kleuren als rood, blauw, groen of geel, maar kan meer dan honderd verschillende kleuren uitstralen. Met een hoogte van zo’n 25 centimeter is ColorUp vooral geschikt als tafellamp.

Nog dit jaar op de markt

De grondleggers van ColorUp startten een aantal jaar geleden al met de ontwikkeling van de lamp. Dit nam behoorlijk wat tijd in beslag; het duurde even voordat de juiste balans tussen de maat van de lamp, de helderheid en de duur van de batterij gevonden was. Nog voor het einde van het jaar moet de lamp voor het eerst op de markt verschijnen en dat is nog net op tijd voor de feestdagen. Over de prijs is nog niets bekend.

 

Gerelateerde artikelen