Lamp met water geeft speciale verlichting

Erik op 27 juli 2017 | 2 minuten leestijd
Richard Clarkson, een industrieel ontwerper, heeft een lamp ontwikkeld waarbij de bol is gevuld met water. Door het water in de lamp ontstaat er telkens een andere lichtstraal. De lamp heeft een pomp dat het water in de bol oppompt en vervolgens weer in de bol laat druppelen. Door deze druppels verandert de lichtstroom constant.

De lamp heeft een rustgevend effect. Doordat het licht niet fel is en er per uur ongeveer 5,5 uur druppels ‘regenen’ en zodoende heeft Clarkson de noviteit de naam ‘the Rain lamp’ gegeven. De lamp beschikt over een pomp en creëert een rimpel effect dat wordt geprojecteerd op de grond of muur. De vorm van de bol werkt daarbij als een vergrootglas dat het licht op het oppervlakte onder de lamp projecteert. 

Duurzaamheid

Doordat er gebruik wordt gemaakt van ledverlichting is het mogelijk om deze unieke lichtvorm te creëren. Duurzaamheid is ook voor de ontwerper belangrijk. Om die reden heeft hij gebruik gemaakt van ledverlichting waarvan hij verwacht dat deze minimaal 100.000 lichturen meegaat.

Drie druppels 

De druppels die in het water vallen, kunnen goed worden getimed. Echter zorgen drie druppels die tegelijk vallen voor een zeer speciaal effect, vindt Clarkson. 

Er zijn twee verschillende versie van de lamp beschikbaar. 

Gerelateerde artikelen