Lage douchebak: veilig en gemakkelijk

Erik op 12 juli 2016 | 2 minuten leestijd
​Zeker als we ouder worden, kan de instap bij de douche een probleem opleveren. Om die reden komt douchefabrikant Kinedo met een assortiment extra vlakke douchebakken.

“Deze nieuwe douchebakken zijn verkrijgbaar in grote afmetingen en geringe hoogte. Deze is slecht 8,5 cm voor Kinecompact en slechts 3 cm instaphoogte voor Kinesurf”, legt het bedrijf uit. De douchebakken geven daarnaast extra ruimte in de douche.

Veiligheid

De douche kan, zeker voor ouderen, een gevaarlijke plek zijn. Uitglijden komt veelvuldig voor. De antislip laag moet dit voorkomen. “De douchebakken zijn samengesteld uit meerdere lagen met anti-slip en versterkt met een metalen frame. De douchebakken zijn nog eens extra versterkt door een polymeer met hoge dichtheid.” Daarbij wordt gebruik gemaakt van biotec. Dit specifieke materiaal is schokbestendig en dient eveneens als thermische- en geluidsisolatie. Biotec houdt de risico’s van bacteriënontwikkeling tegen en is een kwalitatief hoogwaardig en milieuvriendelijk product dat geheel voldoet aan de Europese normen.

Gemak voor installateur

Voordeel voor de installateur is de installatie van de nieuwe douchebakken eenvoudig is. “Kinecompact en Kinesurf zijn verkrijgbaar in 17 afmetingen (van 80 tot 180 cm) en in 3 formaten, rechthoekig, vierkant en kwartrond.” 

Gerelateerde artikelen