Kwijtgeraakt gereedschap kost bedrijven veel geld

​Waar zijn mijn sleutels en waar is mijn portemonnee? Herkenbaar voor iedereen. Voor installateurs is “waar is mijn gereedschap” vaak ook herkenbaar. Zoekgeraakt gereedschap kost de bouw- en installatiewereld jaarlijks veel geld. Gereedschapbeheer.nl heeft een efficiënte en compacte oplossing bedacht om dit probleem om te lossen.


Het bedrijf komt met een klein apparaatje, de GB Locator, waarmee de locatie van gereedschap en machines kan worden getraceerd. Dit is handig om je spullen terug te vinden, maar ook als je deze verhuurt. Gestolen spullen worden daardoor zo weer teruggevonden omdat het apparaatje gebruik maakt van GPS. Volgens de leverancier hebben bedrijven groot voordeel bij het nieuwe apparaat. “We hebben de GB Locator ontwikkeld omdat we van steeds meer bedrijven horen hoeveel tijd en geld ze kwijt zijn aan ‘zoekgeraakt materieel’.”

Misbruik en diefstal loont niet

Misbruik en diefstal worden minder lucratief, want de rechtmatige eigenaar kan aantonen dat de producten van hem zijn. Daarvoor kan hij gebruik maken van de webtool die Gereedschapbeheer aan de GB Locator heeft gekoppeld. De locatie van je apparatuur is altijd bekend. Het apparaat dat de locatie meet is makkelijk te bevestigen door deze vast te schroeven of te lijmen. “De GB Locator is bedoeld voor organisaties in zowel de industrie, bouw, installatie als verhuur.”

Gerelateerde artikelen