Kostenefficiënte benaderingsschakelaars voor standaard industriële omgevingen

Erik op 4 juni 2013 | 1 minuut leestijd
De inductieve benaderingsschakelaars met cilindrische behuizing van de nieuwe E2B-serie van Omron zijn ontwikkeld om een kostenefficiënte oplossing te kunnen bieden voor standaard industriële omgevingen.

E2B-sensoren worden vervaardigd met behulp van het ‘hot-melt’-productieproces van Omron.

E2B-sensoren zijn geschikt voor toepassingen als machinale verpakking, machinale bewerking, intern transport en procesregeling. Ze zijn beschermd tegen het binnendringen van water en stof volgens beschermingsklasse IP67, werken bij temperaturen tussen -20 ºC en +70 ºC en zijn trillingsbestendig en slagvast conform IEC 60947-5-2 (10 tot 55 Hz).

De E2B-serie bestaat uit diverse M8-, M12-, M18- en M30-sensoren in afgeschermde en niet-afgeschermde behuizingen, met korte of lange behuizingen. Gebruikers kunnen kiezen uit  stekkeraansluitingen of voorbekabelde aansluitingen en vier verschillende uitgangen.

De modellen hebben een controlelamp die de status van de sensor aangeeft en de met een laserprinter aangebrachte, onuitwisbare onderdeelnummers zijn te herkennen tijdens onderhoudswerkzaamheden.

Gerelateerde artikelen