​Koelen met water: beter voor het milieu

Carrier introduceert deze week, tijdens de Installatie Vakbeurs Hardenberg, het Variabel Water Flow-systeem (VWF): een klimaatsysteem waarbij water als warmte overdragend medium wordt gebruikt.

Het bedrijf, dat zich bezighoudt op het gebied van geavanceerde verwarmings-, airconditioning- en koeloplossingen, legt het nieuwe product uit: “Door het waterdebiet aan te passen aan de behoefte, wordt energie bespaard. Bijkomend voordeel van VWF is dat er 75% minder koudemiddel wordt gebruikt ten opzichte van een VRF koudemiddelsysteem.”   

Beter voor het milieu

Carrier richt zich met het nieuwe product op het milieu. “Water is beter voor het milieu dan een koudemiddel”, legt het bedrijf uit. “Voor het milieu bieden systemen met gekoeld water (VWF) onweerlegbare argumenten: in het gebouw circuleert alleen water, terwijl het koudemiddel beperkt blijft tot de koelmachine. Bij lekkage in de waterleidingen, heeft dit geen nadelige gevolgen voor de gebruikers of voor het milieu omdat er geen broeikas effect optreedt. Bovendien, met water als het warmte overdracht medium, wordt de koudemiddelhoeveelheid in het systeem wel tot 75% lager in vergelijking met een VRF systeem.”

Een veilige keus

Het nieuwe systeem moet de gebruikers veiligheid bieden. “Toepassing van gekoeldwatersystemen is een veilige keus, omdat dergelijke systemen voldoen aan de huidige normen en aan de toekomstige strengere eisen.”

Gerelateerde artikelen