Koelen en verwarmen zonder buitenopstelling vraagt om oplossingen

Erik op 10 april 2017 | 2 minuten leestijd
Koelen en verwarmen, waarbij de buitenopstelling van apparatuur niet mogelijk is, geeft vaak hoofdbrekens. Dit ‘probleem’ zal in de nabije toekomst nog veelvuldig voorkomen omdat Nederland de transitie maakt naar gasloos verwarmen. Airview Luchtbehandeling wil een oplossing bieden en introduceert de Clivet Versatemp EVH-XS een nieuwe range watergekoelde horizontale kanaalunits.

De nieuw geïntroduceerde water/lucht warmtepompen zijn ontworpen voor montage tussen een verlaagd en vast plafond of in een technische ruimte en bieden flexibiliteit omdat ze over een lage inbouwhoogte voorzien zijn van 254 millimeter.

Twee modellen

Airview komt met twee modellen met een koelvermogen van 2,06 en 2,84 kW waarbij het verwarmingsvermogen 2,43 en 3,37 kW betreft. “Standaard zijn de units voorzien van een filterframe, waardoor eenvoudig onderhoud mogelijk is en een microprocessor controller met dag- en weektimerfunctie. Tot de opties behoren onder meer koppeling met een GBS, een debietregelaar en condenspomp.”

Gesloten watercircuit

De units zijn speciaal ontwikkeld voor een gesloten watercircuit, van een droge koeler, waterbron of voor aansluiting op het waterleidingnet. Zodoende maakt het nieuwe product deel uit van de Clivet Versatemp range. De toepassing van deze units is veelzijdig. “De Versatemp water/lucht warmtepompen worden veelvuldig toegepast in onder meer winkelcentra waarbij iedere winkel een eigen unit op de centrale ringleiding aan kan sluiten. Hierdoor zijn geen grote bouwkundige aanpassingen nodig, maar is het wel mogelijk om iedere winkel zelfstandig te conditioneren.”

Gerelateerde artikelen