Koele kamer, lager energieverbruik

​Een koel binnenklimaat tijdens warme dagen en ook nog eens energie besparen, het klinkt als een combinatie die niet bestaat. Toch heeft LG naar eigen zeggen het ideale product voor deze situatie. Het Koreaanse bedrijf kom met een serie energie-efficiënte Residential Air Conditioners.

“Hogere energie-efficiëntie, verbeterde luchtzuivering en LG Smart-technologie zorgen voor een gezond en comfortabel leefklimaat. De nieuwste modellen airconditioners van LG bieden koeling en verwarming met een aanzienlijk lager energieverbruik.” Het verlagen van het energieverbruik komt steeds meer ter sprake en vormt de trend van het moment. LG speelt in op de behoefte van de gebruikers: “De LG RAC 2016 line-up is ideaal voor consumenten die zich bewust zijn van hun energieverbruik en dit willen verlagen. De nieuwe airconditioners zijn erg stil en zorgen bovendien voor een schoner en aangenamer leefklimaat, dankzij de luchtzuiveringstechnologie met krachtige en effectieve luchtfilters.”

Meer grip op energieverbruik

LG wil met de nieuwe serie zorgen dat de airconditioners dezelfde prestaties leveren en door inverter-technologie ook energiezuinig maken. LG: “Met behulp van Active Energy Control zijn de airconditioners in vier verschillende standen te gebruiken, zodat koeling en verwarming optimaal zijn afgestemd op de omstandigheid. Hiermee wordt het energieverbruik tot wel 57% gereduceerd. Het energieverbruik is bovendien met een simpele druk op een knop volledig inzichtelijk via het LCD display op de air conditioner. Dit maakt het mogelijk om het energieverbruik nauwlettend in de gaten te houden en mogelijke maatregelen te treffen om het energieverbruik terug te dringen.”

Internet of Things

Dankzij LG’s Smart-technologie kan de air conditioner via een wifi-module worden verbonden met het internet. Dit geeft de gebruiker overal en altijd toegang tot en controle over de air conditioner. De nieuwe line-up is uitgerust met slimme diagnosefunctionaliteit waarmee de instellingen, installatie, foutmeldingen en andere relevante informatie direct op een smartphone te raadplegen zijn. Ook is het mogelijk om het elektriciteitsverbruik en de prestaties van de air conditioner te monitoren. Het nieuwe product van LG betreed daarmee het tijdperk van het ‘Internet of Things’.

LEES OOK: Internet of Things gaat de installatiebranche ingrijpend veranderen

Trots

 “Wij zijn trots op onze nieuwe line-up van airconditioners,” stelt Richard de Waal, directeur Air Conditioning & Energy Solutions bij LG Electronics Benelux. “LG Residential Air Conditioners zijn populair omdat zij niet alleen goede prestaties leveren, maar ook voorzien in de behoeften van klanten als het gaat om comfort, design en energie-efficiëntie. Wij hechten veel waarde aan de feedback van klanten en gebruiken deze inzichten om onze producten verder te perfectioneren. Het waarborgen van de kwaliteit is een integraal onderdeel van onze productontwikkeling en -innovatie. Wij bieden voor alle RAC-modellen dan ook een garantie van tien jaar op de compressor. Wij zijn de eerste leverancier die zo’n langdurige garantie afgeeft.”

LG is niet het enige bedrijf dat het energieverbruik van airconditioners naar beneden wil brengen. Ook een Russische startup heeft een nieuw product op de markt gebracht waarbij er een persoonlijk klimaat wordt gecreëerd.

LEES OOK: Persoonlijke verkoeling door Russische startup

Gerelateerde artikelen