Kleine windturbine moet energierekening MKB’er verlagen

Erik op 19 juli 2017 | 1 minuut leestijd
De bedrijven ENGIE en Fairwind gaan samenwerken. De partners willen windturbines aanbieden aan MKB’ers en landbouwbedrijven. De windmolens, die door Fairwind worden geproduceerd, hebben een vermogen van 10 tot 50 kW.

Fairwind, een bedrijf uit België, is een pionier op het gebied van windturbines met een klein vermogen. De turbines hebben een verticale as en kunnen de elektriciteitsrekening van MKB’ers of landbouwbedrijven met 10 tot 30 procent verlagen. De windturbines worden in België geproduceerd met als bijkomend voordeel dat de turbines voor honderd procent te recyclen zijn. De grootste windturbinemodel heeft een vermogen van 50 kW en zijn 30 meter hoog. Op jaarbasis is de energieproductie is 100 MWh. Ter vergelijking, dat is het gemiddelde gebruik van dertig gezinnen en een vermindering van 44 ton CO2.

Groenste stroomproducent

De samenwerking met Fairwind geeft Engie een volledig pakket aan B2B-oplossingen voor gedecentraliseerde en groene energieproductie. Naast zonnepanelen, warmtekrachtkoppelingen worden daar nu windturbines aan toegevoegd. Op termijn komen daar opslagoplossingen bij. Engie is de grootste groene stroomproducent van België. 

Gerelateerde artikelen