Klassieke waskom met tijdloos design

Erik op 7 april 2017 | 3 minuten leestijd
Hoe pas je een klassieke waskom aan? Deze zijn namelijk klassiek met een reden. Alape heeft het uiterlijke aspect aangepast van verschillende waskommen door de conische vormgeving aan te passen. Het resultaat is het nieuwe design van Scopio.

Alape: “Het design van de in totaal vijf ‘Scopio’ producten verenigt twee geometrieën: een cirkel als waskomuitsparing en een conische, telescoopachtige uiterlijke vorm, die de doorslag geeft voor de naamgeving van ‘Scopio’.” Door het contrast weg te laten van de rechte hoeken wordt, volgens de ontwikkelaars, de puristische vormgeving onderstreept. “Zo zorgt bijvoorbeeld de vloerstaande waskomzuil voor stilistische accenten in de ruimte.”

Tijdloze look

Alape kiest bij het nieuwe design voor een moderne maar toch tijdloze look. De waskom is drie millimeter dun en bestaat uit twee wastafels die in verschillende hoogtes verkrijgbaar zijn. Daarbij kan worden gekozen voor een vloerstaande- wandhangende versie. “Tot nu toe baseerde de vormentaal zich op een zeer strenge geometrie. Ondertussen proberen we de taalopbouw van Alape verder uit te breiden. In de hedendaagse context is het belangrijk bepaalde elementen charmanter en eleganter te doen lijken door een modulaire opbouw en het toepassen van veelzijdigheid”, legt Alape het nieuwe design uit.    

Schotelvormig kom

De diameter van de schotelvormige waskom is 375 millimeter. Dat is inclusief een afstandsring van 115 millimeter hoog. De op de vloer staande wastafel heeft een diameter van 400 mm en een hoogte van 900 mm. Bij de aan de muur hangende wastafel bedraagt de diameter 400 mm en de hoogte 350 mm. Zowel de op de vloer staande als de aan de muur hangende wastafel worden met én zonder kraangat aangeboden.

Kraan

De kraan staat niet op de rand, zoals vaak gebruikelijk is, maar wordt bevestigd aan een speciale wandconsole.

Gerelateerde artikelen