Keurmerk voor industriële toepassingen steeds gebruikelijker

Erik op 22 februari 2017 | 2 minuten leestijd
Schoon drinkwater is goud waard, maar is in onze wereld schaars. In Nederland hebben we de luxe dat we aan water geen tekort hebben, maar ook in ons land moeten we zuinig omgaan met (drink)water. Water is niet alleen voor het drinken, persoonlijke gezondheid en hygiëne, maar ook tal van industriële toepassingen essentieel. Om drinkwater schoon en gezond te houden, is het Kiwa Drinkwaterkeur belangrijk.

Het keurmerk is ook steeds belangrijker voor materialen die in aanraking kunnen komen met drinkwater. Een van de onderdelen die ook met het keurmerk is uitgerust is de Aquastop en Nofirno-systeem van het bedrijf Beele Engineering. “Aquastop is een kneedbaar rubber waarmee lekkende buis- en of kabeldoorvoeringen, bijvoorbeeld in pompstations, worden afgedicht,” omschrijft het bedrijf het product. Het Nofirno-rubber, dat is uitgerust met het keurmerk, wordt gebruikt bij het produceren van slipsil- en dynatit-afdichtingspluggen en andere Nofirno-producten waaronder vulslangen die worden gebruikt voor kabel- en buisdoorvoeringen door wanden en vloeren en voor opslagsystemen voor drinkwater.

Keurmerk

Het keurmerk wordt uitgereikt door Kiwa die verschillende keurmerken uitreikt. Daarbij is het keurmerk voor drinkwater een eigen keurmerk. 

Gerelateerde artikelen