Kerstverlichting 2.0: lampjes zonder draad

Erik op 4 december 2014 | 2 minuten leestijd
Kerst is het lichtjesfeest bij uitstek. Vooral de kerstboom moet eraan geloven en hangt vaak vol met tientallen lampjes. Natuurlijk kunnen we weer gaan voor de standaard kerstverlichting die al jaren op zolder ligt, maar er zijn leukere én handigere alternatieven.

Zo is er sinds kort de draadloze kerstverlichting Aura, die voorgoed afrekent met de traditionele kerstverlichting, die op de een of andere manier altijd in de knoop zit. Aura lijkt nog het meest op een slimme, lichtgevende kerstbal. De kerstverlichting bestaat uit twee delen: een aantal kerstballen en een WiFi Aura Power Ring.

Verlichting bedienen met smartphone

Bij kleine kerstbomen ligt de ring op de grond en bij grotere exemplaren gaat de ring de boom in. De kerstballen gaan automatisch branden wanneer ze in de buurt van de ring zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om de lampjes met een smartphone aan en uit te doen en zelfs een tijdschema in te stellen. Aura is verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Potentiële fans moeten nog wel even geduld hebben; Aura is op zijn vroegst pas in oktober 2015 te verkrijgen.

Ledverlichting

Naast Aura zijn er meer trends op het gebied van kerstverlichting. Ledverlichting is de laatste jaren steeds populairder geworden en led voor in de boom kan natuurlijk niet achterblijven. Led zorgt echter vaak voor een wit en ‘kil’ licht en dat is niet echt een sfeer die bij kerst past. Daarom zijn er nog altijd niet veel consumenten die kiezen voor ledverlichting in de kerstboom. Maar daar kan weleens verandering in komen nu er inmiddels warmere ledverlichting op de markt is. Daarnaast wordt led ook steeds betaalbaarder.

Clusterverlichting

De traditionele kerstverlichting krijgt ook concurrentie van clusterverlichting. Clusterverlichting bestaat uit talloze, hele kleine lichtjes, die je op de takken van de boom legt. Deze vorm van verlichting is er in soft-led, maar is ook verkrijgbaar in gewoon licht.

Namens het team van Elektrotechniek365.nl wensen we u een schitterende kerst en een sprankelend Nieuwjaar!


Gerelateerde artikelen