Kansen elektronisch zakendoen speerpunt S@les in de Bouw & Installatie-Dag

Erik op 19 juli 2013 | 3 minuten leestijd
Op de landelijke S@les in de Bouw & Installatie-Dag wordt de bouw en installatiesector bijgepraat over de kansen en noodzaak van elektronisch zakendoen. De dag vindt plaats op 25 september 2013 op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Centraal staan actuele en toekomstige ontwikkelingen rondom E-business op strategisch niveau, bekeken vanuit verschillende invalshoeken en toegelicht aan de hand van praktijksituaties. Deze gratis toegankelijke middag wordt georganiseerd door S@les in de Bouw, ETIM Nederland en GS1 Nederland. De website www.salesindebouw.nl bevat alle informatie over het evenement.
Waarom is er juist nu een sterk groeiende belangstelling voor elektronisch zakendoen in de bouw- en installatiesector? Antwoord op deze vraag geeft Arjan van Wingerden, bestuursvoorzitter  S@les in de Bouw. Hij vertelt deze middag over het belang van een uniforme berichtenstandaard en verlenging van de keten. Jan-Paul Schop, directeur USP Marketing Consultancy, onderbouwt de ontwikkelingen met concrete cijfers over het gebruik van elektronisch zakendoen. Jack van der Veen, Supply Chain Management Nyenrode Business University, legt uit waarom elektronisch zakendoen het ultieme voorbeeld is van ketensamenwerking en hoe daarmee nog een wereld te winnen is. Tenslotte gaat Titia Siertsema, voorzitter Uneto-VNI, in op de reden dat ETIM juist nu uitgroeit tot classificatiestandaard voor de bouw- en installatiesector. 
 
Praktijk aan het woord
Na de plenaire sessies zal dagvoorzitter Jacqueline Schlangen, directeur Vernieuwing Bouw, een gebruiker buiten de branche, een bouwbedrijf en een installatiebedrijf ondervragen over elektronisch zakendoen in de dagelijkse praktijk. Hierbij geeft Björn Smeets, manager landelijke inkoop Dura Vermeer, onder andere een kijkje in de keuken bij dit toonaangevende bouwbedrijf. De middag wordt afgesloten met een paneldiscussie en een interactieve en humorvolle presentatie die voldoende stof tot nadenken geeft. Bekijk het volledige programma op de website.  
 
Voor wie
De S@les in de Bouw & Installatie-Dag is bedoeld voor directie en management van bouw- en installatiebedrijven. Het is inmiddels de derde keer dat dit inspirerende en toonaangevende evenement georganiseerd wordt. In tegenstelling tot de voorgaande edities is dit keer voor een meer strategische insteek gekozen en is het programma losgekoppeld van de S@les Praktijkmiddag en S@les Themamiddagen. Deze vinden later dit jaar plaats.  
 
Inschrijven
De S@les in de Bouw & Installatie-Dag begint om 13.30 uur en wordt om 17.30 uur afgesloten met een hapje en een drankje. Deelname is geheel gratis. Kijk op www.salesindebouw.nl voor meer informatie en inschrijven. Deze middag wordt georganiseerd door S@les in de Bouw, ETIM en GS1 Nederland en mede mogelijk gemaakt door Admicom, Acto en WhiteVision.
 
S@les in de Bouw
De Stichting S@les in de Bouw heeft als doel het verbeteren van de processen tussen bedrijven die werkzaam zijn in, leveren aan of afnemer zijn van de bouwbranche. S@les in de Bouw is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van standaards voor uniforme eenduidige datacommunicatie in de bouw, met als kerntaak de communicatiestandaards (berichten). S@les in de Bouw heeft meer dan 400 deelnemers, waaronder (gespecialiseerde) bouwbedrijven, groothandels, fabrikanten en service-providers met gezamenlijk zo’n 2.000 vestigingen in Nederland. De stichting wordt ondersteund door diverse brancheorganisaties in de bouw, waaronder Bouwend Nederland.

Gerelateerde artikelen