Kabinet boort subsidiepotje duurzame energie eerder aan

Erik op 12 juli 2016 | 2 minuten leestijd
Opnieuw komt er geld beschikbaar voor duurzame energie. Het geld is geen extra subsidie, maar een pot die eerder beschikbaar wordt gesteld voor investeringen voor energie opwekking uit duurzame bronnen zoals wind, water, zon en biomassa.

Het kabinet heeft besloten het geld eerder beschikbaar te stellen vanwege de grote belangstelling. In de eerste zes maanden van dit jaar was de subsidie aanvraag al twee keer zo groot als dat er geld beschikbaar is. Dit tot grote tevredenheid van minister Kamp, want nederland heeft in het energieakkoord afgesproken dat over zeven jaar, in 2023, zestien procent van de energie hernieuwbaar is.

Innovatie

In totaal werd in 2016 vier miljard euro uitgegeven aan subsidie waarbij vooral zonne-energie populair was. 90 procent van al het momenteel uitgegeven subsidiegeld ging naar projecten voor zonne-energie. Minister Kamp is blij met de vele subsidie aanvragen. Hij streeft naar zo veel mogelijk duurzame energie opwekking waarbij de kosten zo laag mogelijk moeten zijn. “Dit is positief voor de energierekening van burgers en bedrijven en lokt innovatie uit”, zegt de minister tegen de NOS.

Met het eerder aanboren van het subsidiegeld komt het totaal beschikbare geld voor 2016 op negen miljard euro.

Gerelateerde artikelen