Juist bij zware omstandigheden is gereedschap onmisbaar

​Om te werken bij zware omstandigheden zoals zonne-energiesystemen moet je als installateur kunnen vertrouwen op je gereedschap. Sinds kort is de 2100-Gamma 2-polige spanningstester beschikbaar die installateurs kunnen ondersteunen bij hun werkzaamheden.

“De spanningstester 2100-Gamma is weliswaar compact, maar zit vol met functies zoals automatische detectie van gelijk-/wisselspanning met polariteitsherkenning, automatische doorgangstests met visuele indicatie en contactloze spanningsherkenning”, laat leverancier Conrad weten namens producent Beha-Amprobe. “Met een groter meetbereik voor wissel- en gelijkspanning en een categorie IV-veiligheidsklasse is de 2100-Gamma ideaal voor het elektrisch testen van hogere spanningen.”

LED en waarschuwingen

Voor slecht verlichte werkgebieden is het nieuwe product voorzien van een geïntegreerde heldere witte LED en heeft de tester ook een akoestische waarschuwing voor spanningen boven 50 Volt wisselspanning en 120 Volt gelijkspanning. “De extra lange meetsnoeren van 1,5 meter zijn voorzien van 2 afzonderlijke isolatielagen voor meer duurzaamheid en hebben bovendien slijtage-indicatoren die aangeven wanneer een snoer moet worden vervangen. De snoeren zijn daarnaast voorzien van een meetpuntbeschermer met ruimte voor additionele meetpunten en doppen, die schade aan of verlies van accessoires helpt te voorkomen.”
 

Gerelateerde artikelen