​Je SmartHome apparaten besturen door op tafel te kloppen

Erik op 21 juni 2016 | 2 minuten leestijd
De makers van Knocki waren met hun Kickstarter-campagne op zoek naar slechts 35.000 dollar. Met nog tien dagen te gaan, is de 1 miljoen dollar echter in zicht. Het idee achter Knocki is dan ook erg leuk: het populaire apparaat, niet groter dan een ijshockeypuck, stelt de gebruiker in staat om Smart Home-apparaten te besturen door te kloppen op de tafel of de muur.

Het idee is simpel: je bevestigt de Knocki op een muur, een tafel of een ander oppervlakte en zorgt dat het verbonden is met je wifi-netwerk. Het apparaat registreert vervolgens de klopjes die je geeft op dat oppervlakte, door middel van een sensor die trillingen opvangt. Deze worden vervolgens vertaald naar commando’s voor je SmartHome-devices. De mogelijkheden zijn, volgens de makers, eindeloos.

Denk bijvoorbeeld aan drie klopjes op je nachtkastje, om de lichten in de slaapkamer uit te doen. Of twee klopjes op je salontafel, om de film op pauze te zetten. Of installeer een Knocki op je voordeur en stel een kloppatroon in om alle apparaten in je huis in één keer uit te doen. Of stel een ingewikkelder kloppatroon in, om je voordeur op slot te doen of van het slot te halen.

Meer mogelijkheden

De makers van Knocki stellen dat het apparaat niet alleen een hebbedingetje is. Zo kan het een goede uitkomst zijn voor bejaarde, invalide of slechtziende mensen. Op deze manier kunnen zij immers hun huis besturen, zonder gebruik te hoeven maken van een smartphone. Dit maakt zelfstandig wonen een stuk gemakkelijker.

In ontwikkeling

De Knocki is helaas nog niet helemaal klaar voor de markt. Momenteel wordt hard gewerkt aan een app voor je smartphone of tablet, waarmee je kloppatronen kan instellen en toewijzen aan je SmartHome-apparaten. De makers verwachten Knocki in de loop van 2017 op de markt te brengen.

Gerelateerde artikelen