Is het zwaan of toch een kraan?

Erik op 30 juni 2017 | 2 minuten leestijd
Saai kan deze kraan absoluut niet worden genoemd. De ontwerper, Mario Trimarchi, heeft zich laten inspireren op de sierlijke vormen van een zwaan. Hansa en Alessi hebben de handen ineengeslagen en hebben van dagelijkse objecten een elegante make-over gegeven. De twee bedrijven creëerden samen de Alessi Swan: een sculpturale kraan die heel wat weg heeft van een sierlijke zwaan.

“Het delicate design van Alessi Swan herinnert ons eraan dat water een kostbaar goed is. Iets wat we met respect en zorg moeten behandelen, dag in dag uit”, legt ontwerper Trimarchi zijn ontwerp uit. “Mijn grootste wens is om objecten te ontwerpen die een glimlach op ons gezicht brengen, zelfs wanneer we net wakker zijn.”

Vanuit elke hoek

De kraan is vanuit een 360° graden perspectief ontworpen waarbij elke invalshoek een uniek zicht geeft op het silhouet van de kraan. “De hendels zijn geïnspireerd door de vleugels van een zwaan. Met de linkervleugel bepaal je hoeveel water mag stromen, met de rechtervleugel controleer je de temperatuur.”

Gebruiksveiligheid

Dankzij een led-display heeft de rechtervleugel een extra functie gekregen of veiligheid te garanderen. “Als het water warmer wordt dan 32° graden, gaat een rood lichtje branden. Is het water warmer dan 45° graden, dan flikkert het rode lichtje om de gebruiker te waarschuwen.”

Gerelateerde artikelen