Is dit hoe boekhouden makkelijker kan?

Erik op 5 juli 2017 | 2 minuten leestijd
Boekhouden wordt gezien als de spil van elk bedrijf. Mede om die reden heeft SnelStart eerder dit jaar het nieuwe online platform API gelanceerd. Go2UBL is sinds deze week de eerste softwareleverancier die gekoppeld is aan het platform. Sinds eind juni is de koppeling tussen SnelStart en go2UBL live gezet voor alle gezamenlijke klanten.

SnelStart, aanbieder van boekhoudoplossingen, verwacht dat nu er één schaap over de dam is, er spoedig meer zullen volgen. Volgens Frits Ploeg, directeur van SnelStart, is go2UBL, een landelijke aanbieder van cloudoplossingen, de eerste in een rij van softwareleveranciers die gekoppeld zijn met het nieuwe platform. Ploeg: “De boekhouding is een belangrijke spil in elk bedrijf. Veel ondernemers in het MKB hebben echter ook branche specifieke software draaien om hun bedrijfsprocessen te automatiseren.” Het bedrijf wil de verbindende schakel zijn tussen de verschillende bedrijfsprocessen. “Voor softwarepartijen is het eenvoudig om aan te sluiten met behulp van nieuwe technologie.” Met een aantal bestaande en nieuwe partners is SnelStart inmiddels in gesprek. Verwacht wordt dat zij ook snel zullen deelnemen aan het nieuwe platform. 

ZIE OOK: 7 voordelen van e-facturatie: de nieuwe norm

Voordelen voor de ondernemer

“Door de nieuwe koppeling met go2UBL verschijnen de geconverteerde inkoopfacturen direct in het dagboek inkoop van een online administratie in SnelStart”, leggen de bedrijven uit. Het inlezen van PDF en UBL-documenten vanaf een vaste locatie op een pc is daar niet meer nodig. Deze stap kan nu worden overgeslagen. Met als resultaat: tijdswinst en meer inzicht voor de ondernemer. Ook de kans op fouten wordt gereduceerd door de nieuwe manier van werken. 

Gerelateerde artikelen