​Is dit een nieuwe doorbraak op het gebied van warmtepompen?

Erik op 27 juli 2016 | 2 minuten leestijd
Nu gas naar de woning steeds verder onder druk komt te staan en er meer dan voorheen wordt gekeken wat een alternatief kan zijn, neemt de vraag naar warmtepompen toe. NIBE, het bedrijf dat zich richt op energietechniek, komt zodoende met een nieuwe serie lucht/water warmtepompen: NIBE F2120.

NIBE noemt de nieuwe warmtepomp een doorbraak in efficiëntie met een SCOP van méér dan 5,0. “Met de nieuwste serie F2120 lucht/water warmtepompen realiseren wij een doorbraak op het gebied van het energiezuinig verwarmen van woningen. Met een SCOP van meer dan 5,0 leveren deze uiterst efficiënte warmtepompen op jaarbasis namelijk gemiddeld méér dan vijf maal zoveel energie op dan ze aan energie verbruiken.”

Temperatuurbereik

De warmtepompen hebben, volgens het bedrijf, het breedste temperatuurbereik in hun klasse. “De maximale aanvoertemperatuur bedraagt 65 graden Celcius. Maar zelfs bij een buitentemperatuur van -25 graden Celsius leveren de warmtepompen nog zo’n 63 graden.”

LEES OOK: Omkasting moet geluid warmtepomp dempen

Combinaties

“De NIBE F2120 is ontworpen om te worden gecombineerd met een van de NIBE VVM alles-in-één binnenunits óf NIBE SMO regelingen. Beide bieden een breed scala van oplossingen op maat.”

LEES OOK: Warmtepomp: ideale alternatief voor gas?

Gerelateerde artikelen