Is de wc-douche revolutie begonnen?

Erik op 16 juni 2016 | 2 minuten leestijd
Het gaat goed met de wc-douche in Nederland. Waar wij in Nederland vooral wc-papier gebruiken, lijkt er een kleine revolutie te zijn gestart. Nadat eerder al Geberit en Villeroy & Boch nieuwe modellen wc-douches op de markt bracht, presenteer Grohe de Sensia Arena.

Het toilet reinigt het onderlichaam met een warme of koude waterstraal. “Beeld je een manier van reinigen in die niet alleen hygiënischer, maar ook aangenamer voor je huid is. De nieuwe GROHE Sensia Spalet maakt gebruik van de natuurlijke goedheid van water.  Hierdoor geniet je van een volledige reiniging, zonder de ruwheid van papier of chemische producten.” De klant is koning bij dit nieuwe type. “Met de Spalet heb je de luxe van totale controle over je reiniging. Selecteer simpelweg jouw gewenste instellingen aan de zijkant van de Spalet of met behulp van de handige afstandsbediening. Je kunt jouw voorkeuren zelfs programmeren in jouw individuele profiel via de SPAlet-app op je smartphone. Op deze manier herinnert jouw Spalet zich elke keer welke zorg je precies wenst.”

Geen vuil en bacteriën

In het donker licht het toilet op zodat je deze ook in het donker makkelijk kan vinden en de zitting gaat automatisch om hoog en laag. Grohe heeft ook gelet op hygiëne, want door het ontbreken van randen kunnen vuil en bacteriën zich niet in het toilet verstoppen.

Revolutie

Het nieuwe type is in de maand juni beschikbaar voor installateurs en sanitairexperts. De sterke groei van de wc-douches in Nederland heeft als voordeel dat de prijzen ook zijn gedaald. Een standaard model (wc-zitting) is al voor ongeveer 475 euro te verkrijgen.

Gerelateerde artikelen