Installatiebranche en Serious Request slaan handen weer ineen

Erik op 29 november 2017 | 2 minuten leestijd
De Serious Request actie van radiostation 3FM is inmiddels een traditie. Dat de installatiebranche een bijdrage levert aan deze actie mag bijna eveneens een traditie worden genoemd. Ook dit jaar zullen verschillende installateurs de handen uit de mouwen steken en wordt het Stationsplein in Apeldoorn omgetoverd tot techniekplein.

Van 18 tot 24 december zal de technische installatiebranche worden gepromoot door OTIB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het technisch installatiebedrijf. Daarnaast wil het fonds samen met verschillende partners geld ophalen voor het Nederlandse Rode Kruis.

Jongeren in de branche

Het is geen publiek geheim dat de installatiebranche in Nederland wel een verjongingskuur kan gebruiken. Veel installateurs staan aan de vooravond van hun pensioen, maar er zijn maar weinig jongeren die aan het werk gaan als installateur om de beschikbare werkplekken te kunnen opvullen. Tijdens de Serious Request week wil OTIB jongeren laten zien hoe mooi en inspirerend werken in de installatiebranche kan zijn. “Alle partijen zijn op dit moment bezig met verschillende activiteiten voor het plein”, legt OTIB uit. “Speciaal voor ondernemende vrouwen in de branche organiseert OTIB de Serious Ladies Request, een inspirerende netwerksessie speciaal voor ondernemersvrouwen en ondernemende vrouwen met als thema ‘De toekomst begint vandaag’.

Glazen huis

Het glazen huis van 3FM staat de week voor kerst op het Marktplein van Apeldoorn. Drie diskjockeys zetten zich dit jaar in voor de hereniging van ouders en kinderen in ramp- en conflictgebieden.

Gerelateerde artikelen