Installateur is populairste vakman

Erik op 6 november 2015 | 2 minuten leestijd
Van alle vakmannen wordt de installateur het meest gewaardeerd. Dat blijkt uit een enquête onder 500 consumenten in opdracht van onderzoeksbureau USP Marketing Consultancy. Op alle onderdelen kwam de installateur als winnaar uit de bus.

Consumenten gaven met de enquête hun mening over zes verschillende bouwpartijen: de elektro installateur, de CV-installateur, de hovenier, de schilder, de klusjesman en de aannemer B&U. Met een algemene beoordeling van een 7,7 scoorde de elektro installateur het beste, nipt gevolgd door de CV-installateur met een algemene score van een 7,6.

Hoogste score alle onderdelen

Niet alleen in termen van een algemene beoordeling kwam de installateur als winnaar uit de bus, maar ook op de overige aspecten scoorden de E- en W-installateur de hoogste punten. Bij het onderdeel proactiviteit oordeelden consumenten dat vooral installateurs hen goed informeren of zij iets voor hen kunnen betekenen. Ook de professionele manier van werken van de installateur wordt gewaardeerd, net als de kwaliteit van de geleverde werkzaamheden. Van alle bouwpartijen zijn het opnieuw de installateurs die de meeste punten scoren op het onderdeel klantvriendelijkheid.

Aannemer minst populair

De aannemers B&U kwamen er het minst goed vanaf. Op de onderdelen professionaliteit, kwaliteit en klantvriendelijkheid behaalden zij het minst aantal punten. Hun algemene score was dan ook het laagst van alle bouwpartijen. Toch haalden ze nog wel een 7.2.

Gerelateerde artikelen