Installateur gebaat bij waterdichte apparatuur

Het lijkt vaak in slow motion te gebeuren: jouw (multi)meter die in een bak water valt of net in die plas rolt. In zulke gevallen is het fijn dat een multimeter bestand is tegen water. EURO-INDEX komt tegemoet aan de vraag naar waterdichte apparatuur. Het bedrijf introduceert met de Elektro Lijn Flashmeter een True RMS multimeter die waterdicht is.

De Elektro Lijn Flashmeter is bedoeld voor spannings- en weerstandsmeting met automatische functie- en bereikinstelling. Het grote voordeel voor installateurs is dat zij zelf niets hoeven in te stellen bij de product. “Je verbindt de meetsondes met het testcircuit en de meting wordt automatisch uitgevoerd.”

Wil je meer producten van EURO INDEX bekijken, bekijk de profielpagina

Bescherm jouw apparatuur 

Installateurs zijn altijd bezig op plekken waar een ongeluk in een klein hoekje zit. Ook het vallen van apparatuur hoort bij de risico’s van het vak. Met de Flashmeter heeft een klein ongelukje minder grote gevolgen, want volgens EURO INDEX is de nieuwste introductie robuust, stof- en waterdicht conform IP67 en voldoet aan veiligheidscategorie CAT IV 600 V. “Hiermee is het instrument onder vrijwel alle denkbare omstandigheden toepasbaar”, legt het bedrijf uit.

Licht in het donker 

Als extra voorziening is het toestel uitgerust met een ledlamp aan de bovenkant. Op die manier kan de testopstelling worden bijgelicht als een zwak licht de werkzaamheden moeilijk maakt. 

Gerelateerde artikelen