Hygiëne en waterbesparing niet meer weg te denken uit sanitairbranche

Erik op 8 november 2017 | 2 minuten leestijd
Schell heeft het kranenassortiment uitgebreid met een elektronisch gestuurde wastafelarmatuur. Het product is onder meer uitgerust met een compacte thermostaatknop.

De ontwikkelaars hebben getracht de Xeris E-T een uniek design te geven. Niet alleen het uiterlijk was een belangrijk punt bij het ontwikkelen, maar ook het bedieningsgemak, de ergonomie en de veiligheid moesten goed geregeld zijn. “In de kraan zijn nog talrijke andere functies geïntegreerd, die met het oog op hygiëne en gezondheid belangrijk zijn.” Zo heeft het sanitairproduct een geïntegreerde temperatuurbegrenzer vanaf 38°C om de veiligheid van de gebruiker te garanderen. Dit wordt gedaan door een snel reagerend veiligheidsventiel die de heet watertoevoer afsluit mocht het koude water wegvallen.

Drinkwater en hygiëne 

“Drinkwaterkwaliteit en gebruikshygiëne zijn speerpunten van Schell, die in de markt steeds meer aandacht krijgen”, zegt Dirk Lückemann, directeur marketing en sales bij Schell, “maar bij ons zijn ze al heel lang een vast onderdeel van onze bedrijfsfilosofie.” Deze filosofie komt onder meer naar voren door het inbouwen van een tijdsgestuurd programma voor stagnatiespoelingen en een thermische desinfectie en de mogelijkheid om de wastafelkraan te koppelen aan een watermanagementsysteem van het bedrijf. “Al deze eigenschappen en functies leiden tot een zeer hoog niveau van hygiëne, veiligheid en gemak”, gaat Lückemann verder.

Zuinigheid met vlijt

Niet alleen de hygiëne is opgenomen in het ontwerp. Een geavanceerd patroontechiek moet zorgen voor een zuinig water- en energieverbruik. Een robuust ontwerp maakt de kraan toepasbaar voor publieke en zakelijke sanitaire ruimtes en instellingen waar hoge eisen worden gesteld aan gezondheid en hygiëne. 

Gerelateerde artikelen